Blogg

Julhälsning 2020

julbild2

Kanske extra viktigt att nu tända fler ljus som värmer och sprida glädje till andra, när vi alla behöver ”hålla i och hålla ut”, i en tillvaro som länge varit annorlunda.

2020 har för många varit ett år med utmaningar både i arbets- och privatlivet. Julen brukar vanligtvis innehålla mycket sång för mig. I år har det varit digitala körövningar i skiftande kvalitet och inga konserter.  Längtar redan till nästa års julkonserter!

En stor applåd och ett stort tack till alla fantastiska projektmedarbetare i insatserna Unga Vuxna och Yrkeskedjor. Ni har alla på ett lösningsfokuserat och kreativa sätt hittat digitala samt andra lösningar, för att kunna fullfölja processerna i insatserna. Ni har även på ett positivt sätt stöttat deltagare i deras stegförflyttningar samt medarbetare i deras utvecklingsarbete.

Samordningsförbundets styrelse, och styrgrupp för projekten, har under året haft utvecklande dialoger kring samverkansfrågor, både med ett lokalt och regionalt fokus.

Nu blickar vi framåt mot 2021 som känns hoppfullt!

De båda insatserna Unga Vuxna och Yrkeskedjor fortsätter i olika omfattning under 2021. Det har även framkommit behov av förrehabilliterande insatser samt samverkan kring Unga Vuxna aktuella inom allmän psykiatrin.

En annorlunda Jul

I år blir det för en del av oss en annorlund jul, njut av att läsa en bok, ta en promenad eller något annat som ger dig både avkoppling och energi.

Boktips:

”jag kan ha fel”, Björn N Lindeblad

”Goda rån är dyra”, Catharina Ingelman-Sundberg

”Rundvandringar mitt i Skåne”, Karin Hoffman

 

Några intressanta rapporter 2020

https://www.ifau.se/sv/Press/Meddelanden/ny-insats-hjalpte-lagutbildade-nyanlanda-till-jobb/

https://www.mucf.se/pressmeddelande/ny-mucf-rapport-oroande-att-manga-unga-ar-i-utanforskap-under-lang-tid

https://arbetsformedlingen.se/om-oss/var-verksamhet/styrning-och-                             resultat/aterrapportering/analyser-av-kompetensbehov

https://arbetsformedlingen.se/om-oss/var-verksamhet/styrning-och-     resultat/aterrapportering/strategiskt-arbetsgivararbete

https://www.regeringen.se/rattsliga-dokument/statens-offentliga-utredningar/2020/12/sou-202066/

 

Julhälsningar från insatser finansierade av Samordningsförbundet Trelleborg

Insatsen Yrkeskedjor

Vi vill önska varma distanserade julhälsningar från Yrkeskedjor Trelleborg. Alla elever som läser Bransch-SFI deltar digital, även illitterata elever utan skolbakgrund. Det är något som vi såg som omöjligt för ett år sedan. Vi tänker om och tänker nytt och både elever och personal kommer kliva ur pandemin med nya digitala kompetenser.

I januari planerar vi att starta ett jobbspår för gjutare i samarbete med Arbetsförmedlingen och Sandvik. Vi siktar på fem deltagare som utbildar sig två månader på Komvux i Trelleborg följt av tre månaders APL i Svedala på Sandvik. Ett jobbspår ska täcka ett företags kompetensförsörjningsbehov och riktar sig till att lyfta individer en bit från arbetsmarknaden. Med det sagt vill vi önska God Jul från Yrkeskedjor Trelleborg!

Joakim

Klicka här för att läsa årets julhälsnig från Unga Vuxna Trelleborg

Advent

Vi tänder ett ljus i Advent,

det värmer den som frusen är.

Vi tänder ett ljus i Advent,

det sprider ljus i vårt mörker här.

Och alla som är rädda och fryser på vår jord,

dom borde få sitta vid vårt bord

När vi tänder ett ljus i advent.

När vi tänder ett ljus i advent

(Stewe Gårdare)

 

God Jul och gott Nytt Samverkansår

Annika

Samordningsförbundet Trelleborg

Blogginlägg

Scroll to Top