Blogg

Unga vuxna sätter färg på Trelleborg

Program-Unga-vuxna-satter-farg-pa-Trelleborg-1

I samband med årets upplaga av Skåneveckan för psykisk hälsa så kommer projektet Unga Vuxna Trelleborg i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan Skåneland att hålla föreläsningar som riktar sig till unga människor, föräldrar och alla som arbetar med unga.

Kom och se den uppmärksammade utställningen ”Woman” av konstnären Mandy Von Appen och ta del av texter och bilder från projektet samt information. Passa även på att prata direkt med personerna som är Unga Vuxna Trelleborg. Dela gärna med dig av egna erfarenheter eller uppmärksamma oss om sådant som vi kan ta upp inom ramarna för vårt projekt.

Måndag 8 okt

10.00-11.00 Vernissage för utställningen ”Woman”
Välkommen på vernissage för den uppmärksammade utställningen ”Woman” av konstnären Mandy Von Appen från Svedala. Det bjuds på cider och snacks.

12.00 & 14.00 Stormtroopers intar Valengallerian
Under lunchtid så får Valengallerian besök av medlemmar från Imperial Outlanders Sweden Outpost som delar ut program och info om Skåneveckan, Unga Vuxna Trelleborg samt den egna föreningen. Passa på att ta foton och snacka med Skånes coolaste Star Wars-fantaster.

17.00 Fokus på anhöriga och deras välmående
Ida Wilör, diplomerad anhörigterapeut, KBT-terapeut och UVT medarbetare berättar om sin resa som anhörig till närstående med missbruksproblematik och hur hon använder sig av dessa erfarenheter i sin yrkesroll.

Tisdag 9 okt

15.30 Om konstens betydelse
Duke W. Shane, projektledare Unga Vuxna Trelleborg, pratar om hur stor betydelse konst, kultur och kreativitet har för honom i att hantera livets upp- och nergångar.

17.00 The Woman behind Woman
Mandy Von Appen, konstnär, berättar om sin uppmärksammade utställning ”Woman”, sin resa med psykisk ohälsa samt vilken roll skapandet har för hennes välmående.

Onsdag 10 okt (Världsdagen för psykisk hälsa)

17.00 Mellan primärvård och specialistpsykiatri
Kristina Mähler, leg. Psykolog kommer och berättar om arbetet med unga vuxna inom primärvården och vilka utmaningar dessa personer har som hon kommer i kontakt med.

15.30 Ingen trampar på mig
Johanna Nilsson, Inspiratör Unga Vuxna Trelleborg, delar med sig av sina erfarenheter och betraktelser av och kring psykisk ohälsa, anhörigproblematik och myndighetsutövning, både när den är som bäst men även när den är som sämst.

17.00 Det finns ingen heder i våld
Fatimeh och Gunnel från Kvinnojouren Söderslätt kommer och pratar om hedersrelaterat våld, våld i nära relationer och verksamheten.

Torsdag 11 okt

15.30 Star Wars, Halo och Cosplay
Anton Käll, Cosplayer, berättar om kärleken till Star Wars och Halo, hur detta ledde till grundandet av Imperial Outlanders Sweden Outpost, TNS Cosplay och om cosplay- och hantverk i övrigt.

17.00 Mitt liv som Tändläkare och Släcktforskare
Mikael Svennerbrandt, verksamhetschef Rädda Barnen Malmö, Författare och musiker, pratar om hur man metodiskt, pedagogiskt och terapeutiskt möter utsatta ungdomar. Han kommer även att prata om Rädda Barnens Musikprojekt där bl.a. en av personerna i Unga Vuxna Trelleborgs projektledning varit elev.

Ladda ner program här >>

Välkommen!
Alla arrangemang är helt kostnadsfria!
www.ungavuxnatrelleborg.nu

Blogginlägg

Scroll to Top